Vad döljer sig under kirskålen?

Härlig sommardag, som jag tillbringat med rumpan i vädret rensande ogräs. Under hav av kirskål har jag hittat pion, riddarsporre, digitalis, stormhatt, akleja, stockros, malva, kejsarkrona, stjärnflocka… Gräslök, isop, salvia, timjan, citronmeliss. Och mynta, mynta, mynta, oregano, oregano, oregano.

Ihana kesäpäivä jonka olen viettänyt pylly pystyssä rikkaruohojen keskellä. Vuohenputkimerestä olen löytänyt pioneja, ritarinkannuksia, sormustinkukkaa, ukonhattuja, akileijaa, salkoruusuja, malvoja, keisarinkruunuja… Ruohosipulia, iisoppia, timjamia, sitruunamelissaa. Ja minttua, minttua, minttua, oreganoa, oreganoa, oreganoa.

Annonser

Om Ann-Sofie

En händig mångsysslare, företagare och stolt husägare.
Det här inlägget postades i aktuellt, amerikavilla, trädgård och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vad döljer sig under kirskålen?

 1. annica skriver:

  du har så ljuvliga foton, helt sagolika !

  • Ann-Sofie skriver:

   Tack! Jag bara väntar på att dessa naturens underverk ska blomma, det är fantastiskt. Herregud, den där kirskålen, jag har rivit upp skottkärrslass efter skottkärrslass. Och den kommer igen, ingen vits att ens försöka få upp rötterna, det går inte.

 2. Lilian Engstrand skriver:

  Hej, jag tror att din trädgård ser ut som min/vår. Vi har också fullt med kirskål om inte gå att bli av med. Efter att ha kämpat i flera år med att repa upp, köpa gift och pensla på så är vi nu på det stadiet att vi provar att äta dem i sallad och i paj. Detta har vi gjort för att få en mer positiv inställning till dessa gröna blad. Inte har det hjälpt, vi gillar dem fortfarande inte. Vi ha svurit över munkarna som på 1500-talet tog in kirskålen till landet men det hjälper inte, vi har fortarande lika mycket. Nu har vi resignerat och betraktar dem för vad de är, ett ogräs som har en fin blomma som man kan sätta i sommarbuketten. Det känns mycket bättre.

  • Ann-Sofie skriver:

   Jag tycker i och för sig att kirskålen är vacker – i begränsad omfattning – men jag vill se annat också. Hittade pyttesmå stackars plantor som höll på att förgås i brist på ljus under kirskålshavet. Men nu ska det bli roligt att följa med hur de tar sig.

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s